Psiholozi ponovo ispituju malu Janu: Postoji neoboriv dokaz da je dete bilo na nasipu u trenutku Jeleninog ubistva!

Izvor: Press, 02.Nov.2017, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Psiholozi ponovo ispituju malu Janu: Postoji neoboriv dokaz da je dete bilo na nasipu u trenutku Jeleninog ubistva!

Stručnjaci se nadaju da će preko devojčice doći do novih dokaza.
Foto: Telegraf, Facebook/Jelena Jeca Krsmanovic
Jedan od predloga Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koje vodi istragu o brutalnom ubistvu Jelene Marjanović, biće i detaljno veštačenje izjava datih psiholozima njene ćerke Jane, koja je u vreme zločina imala pet godina. Kako "Večernje novosti" pišu, moguće je da >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << će veštaci tražiti da pričaju sa detetom kako bi "izvukli" neka nova saznanja.
Jana je u vreme nestanka i zločina, kako se navodi u naredbi za sprovođenje istrage, bila na nasipu sa ocem Zoranom Marjanovićem, koji je sada osumnjičen da je počinio teško ubistvo supruge.
U pomenutoj naredbi nadležnog tužilaštva navedeno je da se sumnja da je Zoran Marjanović zločin počinio u periodu između 16:49 i 17:30, kao i da se ubistvo dogodilo za najviše deset minuta.
- Navodi se da je u tom periodu bio odvojen od deteta. Detaljno će se proučiti razgovor psihologa sa Janom, a moguće je i da veštaci zatraže da oni pričaju sa njom i pokušaju da iz toga nešto više zaključe. Ono što se zna jeste da je dete o tom danu reklo: "Dogodilo se nešto strašno". Ipak, ima još nekih stvari koje je ispričala psiholozima i ti delovi će posebno da se veštače - priča izvor "Novosti".
Prema nezvaničnim saznanjima, reč je o Janinim izjavama: "Mama, tata i ja smo trčali nasipom, tata se zadihao i tražili smo mamu, a nje nigde nije bilo."
Najjači dokaz protiv Marjanovića, koji je u ovom trenutku obelodanjen u javnosti, jeste činjenica da je na njegovim pantalonama pronađeno blato sličnog hemijsko-mineralnog sastava kao i u Jeleninoj kosi umrljanoj krvlju. Njegovi branioci, međutim, smatraju da to ne može biti ključno, jer nije bilo i krvi što bi ga povezalo sa mestom zločina.
- Gotovo je nemoguće da je Zoran ubio Jelenu i da se presvukao i promenio cipele, a da je za to vreme njihova ćerkica sama na nasipu, kako se sumnja u naredbi za sprovođenje istrage - argument je branilaca koji su uvereni u Marjanovićevu nevinost.
- Veštak je utvrdio da je tokom ubistva bilo mnogo krvi i da je na ubici sigurno bilo žrtvine krvi. Otisak nepoznatog stopala sa kapljicama Jelenine krvi sa druge strane kanala, kuda je on najverovatnije pobegao sa mesta zločina, kao i nepoznati muški DNK na njenoj garderobi i ruci navode na to da je neko drugi počinio zločin - tvrde branioci.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.