Kurti objavio spisak opština u Srbiji u kojima su gradonačelnici nesrpske nacionalnosti

Izvor: Piplmetar.rs, 09.Feb.2023, 13:32

Kurti objavio spisak opština u Srbiji u kojima su gradonačelnici nesrpske nacionalnosti

FoNetdanas 12:06

foto EPA-EFE/FILIP SINGER
Kosovski premijer Aljbin Kurti objavio je danas na Fejsbuku spisak opština u Srbiji koje vode gradonačelnici koji nisu srpske nacionalnosti i upitao zašto zvanični Beograd ne omogući „jednonacionalno udruživanje, kada tako nešto traži na Kosovu“.
Opštinska udruženja na nacionalnoj osnovi u Srbiji? U Srbiji zvanično postoji 21 manjina – Hrvati, Bunjevci, >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Bugari, Bosanci, Albanci, Mađari, Romi, Rumuni, Rusini, Slovaci, Ukrajinci, Jevreji, Aškalije, Vlasi, Grci, Egipćani, Nemci, Slovenci, Česi, Makedonci, Crnogorci, napisao je Kurti, prenosi RTK.
Prema njegovim rečima, 11 opština u Srbiji vode gradonačelnici nesrpske nacionalnosti.
Mađari, Bosanci, Albanci i Bugari bi mogli da formiraju jednonacionalne asocijacije opština. Zašto im Srbija to ne omogući, a na Kosovu tako nešto traži, upitao je Kurti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.




Najnovije
Politika



Opširnije
Izvor: Danas.rs



Pogledaj vesti o: Grčka,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Piplmetar.rs...






Povezane vesti

OPET PROVOCIRA Kurti: Manjine u Srbiji bi mogle da formiraju jednonacionalna udruženja opština

Izvor: Blic, 09.Feb.2023

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti smatra da bi Mađari, Bošnjaci, Albanci i Bugari mogli da formiraju jednonacionalna udruženja opština u Srbiji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.