Evropska komisija hoće mesečni izveštaj o lažnim vestima od Facebook-a, Twitter-a…

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 05.Dec.2018, 11:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska komisija hoće mesečni izveštaj o lažnim vestima od Facebook-a, Twitter-a…

Neimenovani zvaničnici su, kako se navodi, kazali da će izveštaji biti u vezi sa „ruskom kampanjom dezinformisanja“, a da je taj poziv deo „akcionog plana“ vezanog za lažne vesti koji će biti predstavljen u sredu.

Facebook i druge društvene platforme biće pozvani da podnose izveštaje od januara do maja, rekao je jedan od zvaničnika.

Evropska komisija planira i da objavi te izveštaje kako bi podigla >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << svest evropskih glasača o tome kako inostrani akteri pokušavaju da utiču na njihov glas.

Taj plan koji će biti iznet u sredu će istaći, kako se navodi, Rusiju kao zemlju koja je u više navrata napravila takav prestup koristeći sistematske kampanje dezinformisanja velikog obima.

U izveštajima ovih kompanija, biće i podataka o tome kako oni obeležavaju političke oglase kao i koliko lažnih naloga i „bot“ naloga oni identifikuju i ugase.

Među kompanijama od kojih će biti zahtevan mesečni izveštaj trenutno se nalaze Google, Twitter i Mozilla.

Izvor: Tanjug
Pogledaj vesti o: Twiter,   Izbori,   Evropska Unija

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.