UEFA će tražiti ogroman novac od klubova i liga za odlaganje EP

Izvor: B92, 17.Mar.2020, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UEFA će tražiti ogroman novac od klubova i liga za odlaganje EP

Evropska fudbalska unija (UEFA) tražiće kompenzaciju od klubova i liga za odlaganje Evropskog prvenstva na godinu dana.

U Nionu će se popodne održati video-konferencija čelnika UEFA, predstavnika svih saveza, liga i igrača na kojem će se doneti ključne odluke.

U centru pažnje su završnice nacionalnih šampionata, Lige šampiona, Lige Evrope te pomenuto pitanje EURO 2020. koje je planirano od 12. juna do 12. jula.

Odlaganje za leto 2021. je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jedno od najčešće pominjanih opcija, ali dobro obavešteni "Atletik" (The Athletic) tvrdi da će UEFA u tom slučaju zahtevati kompenzaciju.

Čelnici evropskog fudbala su izračunali da će ih pomeranje EP za leto 2021. koštati 300.000.000 evra.

Prioritet klubova i liga je završnica šampionata, ranije bi da ih završe, ali to će onda skoro sigurno značiti i pomeranje EP, čak iako se uvedu neki oblici "doigravanja" ili završnih turnira.

Ništa manje komplikovan scenario je trenutno okončanje prvenstava, ali u tom slučaju UEFA mora da donese modelitet na osnovu koga će se odlučiti ko će sledeće sezone u evrokupove, ko će ispasti iz liga, a ko u viši rang.

U slučaju produženja sezone, tu je i pitanje ugovora i letnjeg prelaznog roka.

EP bi trebalo da se igra u 12 gradova, plan je da bude otvoreno u Rimu, žarištu pandemije koronavirusa, dok bi se polufinala i finale igrali na londonskom Vembliju.

U međuvremenu su se Rusija i Turska javili UEFA da preuzmu obavezu organizovanja celog turnira, s obzirom da su manje pogođeni epidemijom od ostatka Evrope.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UEFA će tražiti ogroman novac od klubova i liga za odlaganje EP

Izvor: OkRadio.rs, 17.Mar.2020

Evropska fudbalska unija (UEFA) tražiće kompenzaciju od klubova i liga za odlaganje Evropskog prvenstva na godinu dana. U Nionu će se popodne održati video-konferencija čelnika UEFA, predstavnika svih saveza, liga i igrača na kojem će se doneti ključne odluke.   U centru pažnje su završnice...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.