Izvor: Arte, 14.Jan.2021, 13:38

Zvanično objavljivanje veb-sajta theylive.eu

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da je objavljen veb-sajt theylive.eu međunarodnog projekta „ONI ŽIVE – Studentski životi otkriveni kroz kontekstualne umetničke prakse“ / “THEY: LIVE - Student lives revealed through context-based art practices”.

Lider projekta je Dom kulture Studentski grad a projekat je podržan je od strane programa Kreativna Evropa.

Na veb-sajtu theylive.eu >> Pročitaj celu vest na sajtu Arte << dostupne su informacije o projektu, aktivnostima, metodologiji, partnerima i vremenu realizacije. Ovom prilikom  skrećemo pažnju na intervju sa dizajnerom Željkom Lončarom, kreatorom vizuelnog identeta projekta kao i na mogućnost da se sa veb-sajta besplatno mogu preuzeti priručnici iz Oralne istorije i Digitalnog arhiviranja. Priručnici su nastali kao rezultat internih treninga internacionalnog tima projekta i mogu poslužiti drugim istraživačima, institucijama i organizacijama u sličnim projektima.

Izvdajamo deo intervjua sa Željkom Lončarom:

Da li te je iskustvo studentskog života oblikovalo kao umetnika/ dizajnera?  Kada bi dobio priliku, kakav bi umetnički rad voleo da napraviš na temu svog studentskog života?

„Ovo je zanimljivo pitanje. Odrastao sam u neposrednoj blizini Studentskog grada, na Novom Beogradu i dobar deo mog studentskog umetničkog rada bio je inspirisan modernističko-socijalističkom arhitekturom okruženja i, generalno, estetikom perioda modernizma nakon drugog  Svetskog  rata. Fenomen socijalne utopije, novog  prostora za novo društvo kao i celokupna estetika kojom se promovišu te ideje mi je i danas interesantna kao fenomen u vremenu. Tako da, kada bih  se vratio u taj period, što bi bilo super, sigurno bih se bavio razradom takvih ideja kroz grafiku ilustracije i dizajn.“

Ceo intervju možete pročitati na theylive.eu

Nastavak na Arte...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Arte. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Arte. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.