Zvaničnik EU: Italijani zvali rusku vojsku, nismo zabrinuti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2020, 16:46

Zvaničnik EU: Italijani zvali rusku vojsku, nismo zabrinuti

EU ne vidi razlog za zabrinutost zbog prisustva ruske vojske u Italiji, jer su ih italijanske vlasti pozvale da im pruže pomoć u borbi protiv korona virusa, izjavio je danas visoki zvaničnik Evropske službe za spoljne poslove.

"Italijanske vlasti su pozvale rusku vojsku tako da mislim da nema razloga za zabrinutost", rekao je neimenovani zvaničnik, odgovarajući na pitanje da li je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << EU zabrinuta zbog prisustva ruske vojske u Italiji, članici NATO-a, preneo je TAS S.

Predsednik Rusije Vladimir Putin i italijanski premijer Đuzepe Konte dogovorili su se da Rusija pruži Rimu potrebnu pomoć u borbi protiv korona virusa.

Između 22. i 25. marta 15 aviona je prebacilo u Italiju oko 100 ruskih vojnih stručnjaka za viruse i epidemiologa, osam medicinskih brigada, kao i vozila i opremu.

Ruska vojska stigla je u italijanski grad Bergamo, jedan od najugroženijih italijanskih gradova pogođenih epidemijom korona virusa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.