Izvor: Blic, 22.Apr.2016, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvaničnici Francuske i Nemačke u Prištini: Nećemo ostaviti Zapadni Balkan po strani

Francuski državni sekretar za evropska pitanja Arlem Dezir i državni ministar Nemačke za Evropu Mihael Rot izjavili su danas u Prištini da poseta visoke delegacije Kosovu ima za cilj da pokaže da Nemačka i Francuska nastavljaju da rade zajedno i da pokažu Zapadnom Balkanu da neće biti ostavljen po strani.

- Uprkos krizi sa kojom se suočava EU, mi vas nećemo zaboraviti - rekao je ministar Rot tokom susreta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem.

Sekretar Dezir je rekao da je Kosovo postiglo vidljive uspehe i da će EU sada raditi sa celim regionom, kako bi pomogla u procesu integracije u evropsku porodicu.

- Spremamo se za samit u Parizu, kao nastavak Berlinskog procesa, što je potvrda podrške EU regionu - naglasio je sekretar Dezir.

Ministar Rot je rekao da poseta te visoke delegacije regionu ima za cilj da pokaže da Nemačka i Francuska nastavljaju da rade zajedno i da pokažu Zapadnom Balkanu da neće biti ostavljen po strani.

Tači je zahvalio predstavnicima Francuske i Nemačke na konstantnoj podršci Kosovu, govoreći da "su zajedno postigli" uspehe Kosova i da je sada Kosovo faktor stabilnosti u regionu i da je samit u Parizu potvrda te podrške i saradnje.

Razgovarajući o događajima na Kosovu, Tači je rekao da kosovske institucije ulaze u fazu stabilnosti i da je sada uspostavljeno uverenje da je dijalog jedini put.

- Unutrašnji dijalog, kao i dijalog sa susedima je jedin put za napredovanje - rekao je Tači.

Visoke zvaničnike Nemačke i Francuske primili su i premijer Isa Mustafa i ministar za evropske integracije Bekim Čolaku.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.