Zvaničnici EU uputili saučešće povodom novog masovnog ubistva

Izvor: Beta, 05.Maj.2023, 12:42

Zvaničnici EU uputili saučešće povodom novog masovnog ubistva

Evropski zvaničnici uputili su danas poruku saučešća i podrške povodom novog masovnog ubistva koje se noćas dogodilo nedaleko od Mladenovca.Evropski komesar za proširenje Oliver Varheji je putem Tvitera uputio svoje "najdublje saučešće porodicama poginulih i celom narodu Srbije"."Povređenima želim brz oporavak. Ovo nasilje mora odmah stati", napisao je komesar.Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik napisao je da je "šokiran užasnom vešću o još jednoj masovnoj pucnjavi u blizini Beograda"."Mislima sam uz porodice žrtava i narod Srbije. Pozivam na temeljnu istragu ovih užasnih događaja i sprovođenje pravde", poručio je Bilčik.Evropski komesar Johanes Han napisao je da je "duboko šokiran još jednom pucnjavom u Srbiji" i uputio saučešće."Moje najiskrenije saučešće, mislima sam sa porodicama i prijateljima žrtava", napisao je Han.Noćas je nedaleko od Mladenovca 21-godišnji muškarac automatskom puškom ubio osam i povredio 14 ljudi i uhapšen je jutros nakon višečasovne potrage.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Twiter

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Saučešće gradonačelnika povodom noćašnjih napada u Mladenovcu

Izvor: OkRadio.rs, 05.Maj.2023

Povodom noćašnjeg bezumnog napada u selima u okolini Mladenovca, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković uputio je najiskrenije saučešće porodicama koje su izgubile svoje najmilije. „U danu kada je čitava zemlja žalila gubitak nevinih dečjih života, naše društvo zadesila je još jedna...

Nastavak na OkRadio.rs...

"Rusija je uz Srbiju i srpski narod": Putin izrazio saučešće nakon masakra kod Mladenovca

Izvor: Blic, 05.Maj.2023

Predsednik Rusije Vladimir Putin, Vlada Rusije i Ambasada Rusije u Beogradu uputili su izraze najdubljeg saučešća Srbiji i srpskom narodu zbog najnovije tragedije koja ju je zadesila, poručivši da je reč o neverovatnoj, neviđenoj i najstrašnijoj tragediji jer se radi o gubitku mladih.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.