Zukorlić: Odvajanje sudske od zakonodavne vlasti put je ka nezavisnijem pravosuđu

Izvor: SandzakPress.net, 16.Jan.2022, 16:25

Zukorlić: Odvajanje sudske od zakonodavne vlasti put je ka nezavisnijem pravosuđu

U Osnovnoj školi „Desanka Maksimović“ u Novom Pazaru na referendumu o promjeni Ustava u dijelu koji se odnosi na pravosuđe izjasnio se Usame Zukorlić, predsjednik Stranke pravde i pomirenja. – Stranka pravde i pomirenja podržava promjenu Ustava u dijelu koji se odnosi na sudstvo. Odvajanje sudske od zakonodavne vlasti korak je ka približavanju Srbije Evropskoj uniji. Ostajemo čvrsto pri stavu da simboli Republike Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << u dijelu koji se odnose na grb, zastavu i himnu trebaju odražavati sliku svih autohtonih naroda u ovoj državi. Samim ovim činom Srbija je korak bliže ka evropskim tokovima. Svi narodi Zapadnog Balkana bit će bliži jedni drugima u EU. Bošnjaci, oni zbog kojih i mi kao politička stranka postojimo u tom sistemu vrijednosti će biti jedni drugima bliži, kaže Zukorlić. (SANA) The post Zukorlić: Odvajanje sudske od zakonodavne vlasti put je ka nezavisnijem pravosuđu appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Alagić: Ustavnim promjenama do autonomnije pravosudnih organa

Izvor: SandzakPress.net, 16.Jan.2022

Predsjednik Opštinskog odbora Stranke pravde i pomirenja u Priboju Fahrudin Alagić kazao da će novim ustavnim promjenama pravosudni organi biti autonomniji. “Htio bih da poručim svim Bošnjacima da izađu na ovaj Referendum i da zaokruže “Da”. Obzirom da je to jedan mali korak Srbije ka približavanju...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.