Zoran Gajić ugostio predsednika Evropske džudo federacije Lasla Tota

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Feb.2023, 19:37

Zoran Gajić ugostio predsednika Evropske džudo federacije Lasla Tota

Važan sastanak u Beogradu.

Ministar sporta u Vladi Srbije Zoran Gajić održao je u Beogradu sastanak sa predsednikom Evropske džudo unije (EJU) doktorom Laslom Totom i ambasadorom naše zemlje u Budimpešti i predsednikom Džudo saveza Srbije Ivanom Todorovim.

Džudo savez Srbije kao jedan od najjačih karika Evropske džudo unije gde se posebno ističe sa kadrom u oblasti edukacije sa 11 profesora koji su predavači na visokim školama, a koji su bili vrhunski džudisti, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kongres Evropske džudo unije čiji će domaćin biti srpska prestonica i Liga šampiona koja će u decembru biti održana u beogradskoj Areni bili su centralne teme razgovora.

Sastanku su prisustvovali i članovi kabineta Ministarstva sporta državni sekretar Marko Kešelj, posebni savetnik ministra Dejan Bojović, pomoćnik ministra za međunarodnu saradnju Uroš Pribićević, šef kabineta Jovan Knežević, kao i dekan FSFV i predsednik Upravnog odbora DŽSS prof. dr Milovan Bratić, prof. dr Dragan Atanasov, predsednik takmičarske komisije prof. dr Blagojević Miroljub i predsednik Upravnog odbora DŽSS Šimon Čaba.

- Glavni utisak ovog sastanka je to da je takmičenje, koje treba da se održi u decembru i sve aktivnosti oko takmičenja i kongresa jedan početak i deo velikog programa koje Džudo savez Srbije i Evropska džudo unija treba u narednim godinama da napravi kod nas. Posebno mi je interesantno je to da će Srbija u budućnosti biti razvojni centar za ovaj deo Evrope u širenju džudo ideje, metodologije džudoa i svega ostalog progresivnog što priprema Džudo unija Evrope - rekao je Gajić.

On je istakao da se raduje početku ostvarenja ove ideje.

- Mi ćemo kao država i kao Ministarstvo sporta maksimalno pomoći tu ideju, a ovogodišnji performansi koji će biti u decembru su zaista jedan ugaoni kamen, početak jedne lepe priče koja u kontinuitetu treba da pozicionira Srbiju i Džudo savez Srbije i uopšte naš sport kao važan segment u razvoju sporta u Evropi, pa i u svetu. Radujem se početku ostvarenja ideje i zahvalan sam to ću i ja i naše Ministarstvo biti deo ove priče - dodao je Gajić.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Liga Šampiona

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.