Zelenski: Ukrajina nije jastuk između Zapada i Rusije, biće članica Evropske unije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2022, 17:05

Zelenski: Ukrajina nije jastuk između Zapada i Rusije, biće članica Evropske unije

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je, povodom davanja Ukrajini status kandidata za članstvo u EU, da će Ukrajina u budućnosti postati članica EU i da je to sada fiksirano na zvaničnom nivou.

Zelenski je u video poruci sticanje statusa kandidata za EU nazvao "tačkom bez povratka", saopštila je njegova pres služba.

"Danas je priznato: Ukrajina nije most, nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << jastuk između Zapada i Rusije, nije tampon između Evrope i Azije, nije sfera uticaja, nije "siva" zona, nije tranzitna teritorija. Nije granica između orka i vilenjaka. Ukrajina je budući ravnopravni partner za najmanje 27 zemalja EU, rekao je Zelenski, prenosi Interfaks Ukrajina.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

UŽIVO Rusi zauzeli važan grad; Oglasio se Kadirov; Eksplozije u Kijevskoj oblasti; Žestoke borbe u Lisičansku

Izvor: B92, 25.Jun.2022, 08:28

Rat u Ukrajini ušao je u 122. dan...Ukrajina i službeno dobila status kandidata za članstvo u EU. Kremlj je komentarišući ovu odluku poručio da je to "unustrašnja stvar Evrope"...Ukrajinska vojska dobila je naredbu da se povuče iz Severodonjecka, potvrdio je guverner Luganska Serhij Hajdaj, a...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.