Zelenski: Naš cilj je...

Izvor: B92, 03.Feb.2023, 21:49

Zelenski: "Naš cilj je..."

Evropska unija je obećala snažnu podršku Ukrajini na samitu u Kijevu, ali nije postavila "tvrde rokove” ​​za pristupanje zemlje bloku.

"Naš cilj je da započnemo pregovore ove godine“, rekao je predsednik Volodimir Zelenski, koji se nadao da će Unija ponuditi ubrzani put ka članstvu.

Upitana o dinamici pristupanja Ukrajine na zajedničkoj konferenciji za novinare, predsednica Evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << komisije Ursula fon der Lajen rekla je da "nema rigidnih rokova, ali postoje ciljevi koje Ukrajina treba da postigne“. Ona je, međutim, pohvalila napore Kijeva u reformama koje se sprovode "precizno, kvalitativno i brzo”, ocenivši te napore kao "fenomenalne” u vreme kada bukti rat.

Na samitu je bio i predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, koji je rekao. "Budućnost Ukrajine je u Evropskoj uniji“ i pozvao vladu da radi na jačanju vladavine prava. "Bićemo uz vas na svakom koraku“, rekao je Mišel.

U zajedničkom saopštenju se pominje rešenost Ukrajine da što pre počne pristupne pregovore, ali se ne pominje konkretan datum.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.