Zeleni karton i dalje neophodan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Dec.2010, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zeleni karton i dalje neophodan

BEOGRAD -

Udruženje osiguravača Srbije saopštilo je danas da će za putovanje u inostranstvo motornim vozilom i dalje biti potreban zeleni karton, bez obzira na posedovanje nove biometrijske saobraćajne i vozačke dozvole.

Vlasnici motornih vozila, bez obzira na to da li imaju novu ili staru saobraćajnu i vozačku dozvolu, i dalje će morati da uzimaju zeleni karton od svog osiguravača za putovanje u inostranstvo, navodi se u saopštenju.

Ukoliko vozači ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << budu imali zeleni karton, moraće da plate granično osiguranje za stranu državu, koje za zemlje EU može da iznosi i nekoliko stotina evra za mesec dana.

U skladu sa Zakonom o obaveznom osiguranju u saobraćaju, Udruženju osiguravača Srbije je jedino nadležno da zaključuje međunarodne sporazume o proširivanju važnosti ugovora o obaveznom osiguranju od autoodgovornosti (polise osiguranja automobila) van teritorije Srbije.

Udruženje je u proceduri potpisivanja međunarodnog sporazuma sa svim zemljama EU o tome da registarska tablica bude dovoljan dokaz o postojanju osiguranja motornih vozila, ali taj sporazum nije još potpisan.

Očekuje se da se taj sporazum zaključi tokom 2011. godine o čemu će vlasnici motornih vozila biti blagovremeno obavešteni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.