Žbogar: Vrlo brzo razmena oficira za vezu

Izvor: RTS, 03.Maj.2013, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žbogar: Vrlo brzo razmena oficira za vezu

Potrebno je definisati još neke "sitne stvari" pre nego što se izvršiti razmena oficira za vezu između Kosova i Srbije, rekao specijalni izaslanik EU na Kosovu Samjuel Žbogar.

Specijalni izaslanik Evropske unije na Kosovu Samjuel Žbogar izjavio je da će se vrlo brzo izvršiti razmena oficira za vezu između Kosova i Srbije.

U interviju za dnevnik Kosova sot Žbogar je rekao da je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bilo potrebno definisati još neke "sitne stvari" pre nego što zvaničnici počnu da ostvaruju svoje zadatke.

"To su bile sitne stvari, kao što su registarske tablice vozila, njihov status, što su sitne stvari, ali izuzetno značajne za njihovo funkcionisanje", kazao je Žbogar.

On je istakao da su sada manje više sva ta pitanja usaglašena i da je značajno da ti zvaničnici što pre počnu da rade svoj posao.

"To je izuzetno značajno jer oni treba da pomognu u ostvarivanju sporazuma, ali će istovremeno pomoći uspostavljanju veza između dve strane", kazao je Žbogar.

Kosovska strana je, kako je kazao Žbogar, za ambasadora Kosova u Beogradu imenovala Ljuljzima Pecija, sadašnjeg ambasadora Kosova u Švedskoj dok je Beograd na funkciju zvaničnika Srbije imenovao sadašnjeg šefa tima za razgovore o tehničkim pitanjima s Kosovom Dejana Pavičevića.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.