Žbogar: O Trepči se dosada nije razgovaralo

Izvor: Studio B, 07.Feb.2015, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žbogar: O Trepči se dosada nije razgovaralo

Šef kancelarije EU na Kosovu Samjuel Žbogar izjavio je za RTV 21 da kombinat "Trepca" dosada nije bio predmet razgovora u dijalogu Beograda i Prištine a da o uključivanju te teme treba da bude postignut dogovor.

"Kombinat Trepca nije bio predmet razgovora. O Trepči se nije razgovaralo. Ipak ostaje da se vidi da li će dva premijera da se slože da se o tome razgovara," rekao je Žbogar napominjući da >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << EU nikoga ne tera razgovor o bilo kom pitanju.

U ponedeljak ćemo videti kako će se razvijati situacija, zaključio je Žbogar.

U Briselu će u ponedeljak biti nastavljen dijalog Beograda i Prištine, a timove će, prvi put, predvoditi predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Isa Mustafa, uz, takođe prvi put, posredovanje šefice evropske diplomatije Federike Mogerini.

Očekuje se da će na dnevnom redu razgovora jedna od glavnih tema biti pravosuđe, kao i formiranje ZSO, a Beograd je najavio i pokretanje pitaja srpske imovine na Kosovu i Metohiji, uključujući "Trepču".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.