Završna konferencija u okviru projekta WASIDCA u Master centru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2021, 16:33

Završna konferencija u okviru projekta WASIDCA u Master centru

U Kongresnom centru "Master" Novosadskog sajma danas je održana završna konferencija u okviru projekta WASIDCA (Water supply and water/infrastructure development in the boundary catchment areas), koji se sufinansira sredstvima Evropske unije u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje Mađarska–Srbija.

Prisutne su pozdravili pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić, v.d. direktor JVP "Vode Vojvodine" Srđan Kružević, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << predsednik Opštine Kanjiža Robert Fejstamer i direktor Direkcije vodoprivrednog preduzeća za Donju Tisu u Mađarskoj dr Peter Kozak.

"Ovaj projekat imao je za cilj rešavanje mnogih problema kao što su ublažavanje nepovoljnih efekata poplava i suša, neophodna implementacija Okvirne direktive EU o vodama (WFD), upravljanje poplavama na teritoriji AP Vojvodine i međunarodna saradnja u oblasti voda. Zahvaljujući ovom projektu Sekretarijat je postao vlasnik 2.500 metara mobilnih brana za odbranu od poplava i prateće opreme, i omogućio je obuku 45 lica koja će u slučaju potrebe raditi na aktiviranju pomenutih brana", istakao je sekretar Božić.

Predstavnici partnera u projektu WASIDCA – Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, JVP "Vode Vojvodine", Opštine Kanjiža i Direkcije vodoprivrednog preduzeća za Donju Tisu u Mađarskoj – održali su završne prezentacije kojima su predstavili ostvarene ciljeve i rezultate projekta. Među njima su izgradnja i rekonstrukcija postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Kanjiži, zatim organizacija vodne delatnosti i upravljanje poplavama u Republici Srbiji i južnoj Mađarskoj.

Posebno je naglašen značaj modernizovane opreme za odbranu od poplava koju je JVP "Vode Vojvodine" dobilo u vidu mobilnih brana i prateće opreme nabavljene iz sredstava projekta.

Još jednom je istaknuto jednoglasno zadovoljstvo ovom uspešnom prekograničnom saradnjom, sa željom da se ona ponovi i u budućnosti.

Konferencija je održana u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.