Završeni radovi na sanaciji klizišta u Vinjištu i mostu preko Grošničke reke

Izvor: Kragujevac.rs, 19.Okt.2016, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završeni radovi na sanaciji klizišta u Vinjištu i mostu preko Grošničke reke

Zahvaljujući sredstvima koje je obezbedio Fond solidarnosti Evropske unije posredstvom Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije saniran je lokalni put u selu Vinjište, oštećen aktiviranjem klizišta posle majskih poplava 2014. godine. To je samo jedan od 12 projekata koje je grad Kragujevac realizovao u obnovi oštećene infrastrukture. Vrednost izvedenih radova u Vinjištu je 25,5 miliona dinara.

Tim povodom gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << predsednik Skupštine grada Miroslav Petrašinović i načelnik Šumadijskog upravnog okruga Biljana Ilić - Stošić obišli su klizište nakon sanacije.

Uz izvinjenje meštanima što su malo duže čekali na sanaciju lokalnog puta, gradonačelnik Radomir Nikolić je rekao da je najvažnije što su radovi urađeni kvalitetno, po svim standardima. Nije bilo sredstava u vreme kada je nastala šteta tako da se zahvaljujem na pokazanom strpljenju. Dve godine ovde nije mogao da prođe autobus, a meštani su pešačili osam kilometara do najbliže prodavnice. Sada je taj put znatno skraćen, a meštani Vinjišta su dobili najkraću vezu sa gradom.Trudimo se kada imamo novca, da sredstva uložimo u rešavanje najprečih problema, rekao je Nikolić i izrazio uverenje da će doći vreme kada će moći da se rešavaju problemi u svakoj ulici.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić obišao je danas i most u Grošnici izgrađen takođe sredstvima Fonda solidarnosti Evropske unije.

Ovaj most, kako je rekao Dragan Karajović predsednik Saveta mesne zajednice Grošnica, mnogo znači za meštane ovog naselja jer su sada povezani sa centrom sela gde se nalazi Mesna zajednica, ambulanta i prodavnica. Dugo smo čekali na most, ali uz pomoć lokalne samouprave, a preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, uspeli smo da obezbedimo iz Fonda solidarnosti Evropske unije 18 miliona dinara za izgradnju mosta preko Grošničke reke.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Kragujevac.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.