Završen drugi dan skrininga o policiji

Izvor: RTS, 12.Dec.2013, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen drugi dan skrininga o policiji

Drugog dana bilateralnog skrininga u Briselu, srpska delegacija izložila predstavnicima EU osnovne stavke borbe protiv organizovanog kriminala, sajber kriminala i pranja novca.

Stručnjaci tužilaštva, policije i bezbednosnih službi predstavili su predstavnicima EU, tokom drugog dana skrininga u Briselu, osnovne stavke borbe protiv organizovanog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kriminala, sajber kriminala i pranja novca, saopštio je MUP Srbije.

Kako je saopšteno iz MUP-a, prezentacije predstavnika Ministarstva obuhvatile su strateški okvir unutrašnje bezbednosti, trgovinu ljudima, trgovinu oružjem, seksualnu eksploataciju dece, borbu protiv terorizma, ekonomski kriminal, policijsku saradnju, integrisano upravljanje granicom i falsifikovanje evra.

Stručnjaci iz Tužilaštva za organizovani kriminal, Republičkog javnog tužilaštva, Uprave za sprečavanje pranja novca i Bezbednosno-informativne agencije upoznali su prisutne sa osnovnim stavkama borbe protiv organizovanog kriminala, sajber kriminala i pranja novca.

Predstavnici navedenih institucija upoznali su prisutne i sa zadržavanjem podataka, uključujući zakonito presretanje telekomunikacija, a predstavili su i zakonodavnu usklađenost, institucionalne okvire i saradnju između domaćih, regionalnih i međunarodnih institucija.

Predstavnici Ministarstva odgovarali su na pitanja eksperata iz EU, koja se odnose na implementaciju konkretnih standarda EU u naš pravni poredak i njihovu praktičnu primenu.

Kako je saopšteno, diskusija je učesnicima dala prilike ne samo za razmenu iskustava, već i za dobijanje konkretnih predloga i smernica za dalji razvoj.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vukić: Iskustvo EU korist za građane Srbije

Izvor: RTS, 13.Dec.2013, 19:19

Bogato iskustvo EU u praćenju borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, bezbednosti granica i rada pravosuđa može biti od velike koristi građanima Srbije, rekao državni sekretar MUP-a Vanja Vukić. Građani Srbije u velikom broju podržavaju pristupanje, rekao Vukić u Briselu...Državni...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.