Srbija EU predstavila model borbe protiv kriminala

Izvor: Studio B, 12.Dec.2013, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija EU predstavila model borbe protiv kriminala

Stručnjaci tužilaštva, policije i bezbednosnih službi predstavili su u Briselu tokom drugog dana skrininga predstavnicima EU osnovne stavke borbe protiv organizovanog kriminala, sajber kriminala i pranja novca, saopštio je MUP Srbije.

"Prezentacije predstavnika MUP-a obuhvatile su teme: strateški okvir unutrašnje bezbednosti, trgovina ljudima, trgovina oružjem, seksualna eksploatacije dece, borba protiv terorizma, ekonomski kriminal, policijska saradnja, integrisano >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << upravljanje granicom i falsifikovanje evra", navodi se u saopštenju.

Stručnjaci iz Tužilaštva za organizovani kriminal, Republičkog javnog tužilaštva, Uprave za sprečavanje pranja novca i Bezbednosno-informativne agencije upoznali su predstavnike EU i sa procedurom zadržavanja podataka, uključujući zakonito presretanje telekomunikacija, kao i zakonodavnu usklađenost, institucionalne okvire i saradnju srpskih, regionalnih i međunarodnih institucija.

Predstavljen je i zakonodavni okvir na kojem počiva pravno uređenje nadležnih organa i organizacija za sprovođenje i kontrolu propisa, a u skladu sa pregledom pravnih tekovine EU. Službenici MUP-a Srbije odgovarali su na pitanja eksperata iz EU, koja se odnose na primenu konkretnih standarda EU u pravni poredak Srbije i njihovu praktičnu primenu.

"Diskusija je učesnicima dala prilike ne samo za razmenu iskustava, nego i za dobijanje konkretnih predloga i smernica za dalji razvoj", navodi se u saopštenju. 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predstavnici MUP sa stručnjacima EU

Izvor: B92, 12.Dec.2013

Brisel -- Stručnjaci delegacije MUP Srbije predstavili su u Briselu osnovne stavke borbe protiv organizovanog kriminala, sajber kriminala i pranja novca...Eksperti delegacije Ministarstva unutrašnjih poslova i institucija Republike Srbije predstavili su danas, drugog dana bilateralnog skrininga u Briselu,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.