Zaustaviti migrante - poslati ih nazad

Izvor: B92, 24.Sep.2020, 18:24

"Zaustaviti migrante - poslati ih nazad"

Varšava -- Migrante koji ulaze u EU treba zaustaviti i vratiti u njihove matične zemlje, kaže češki premijer Andrej Babiš.

Babiš je to izjavio u Briselu uoči pregovora o novom migracionom planu EU, planiranih za narednu sedmicu.

Sastanak šefova vlada E,U na kojem je trebalo da se razgovara o novom planu migracije, Belorusiji i koronavirusu, odložen je za četvrtak sledeće sedmice, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer se predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, koji inače predsedava takvim okupljanjima, nalazi u karantinu, preneo je Rojters.

"Moramo da promenimo sistem grantova i sistem kvota, to je za nas neprihvatljivo. Zato bi trebalo da nastavimo da pregovaramo... Strategija bi trebalo da izgleda ovako - ljudi koji dolaze iz ovih zemalja, treba ih zaustaviti i poslati nazad u njihove zemlje, gde će im biti pružena pomoć", rekao je Babiš tokom konferencije za novinare.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.