Zaraza ešherihije koli izazvana veštačkim putem

Izvor: AlternativneVesti.com, 05.Jun.2011, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaraza ešherihije koli izazvana veštačkim putem

Moguće da je crevnu infekciju koja je alarmirala zemlje Evropske unije izazvao čovek i to veštačkim putem, izjavio je glavni sanitarni lekar Rusije Genadij Oniščenko. On je, kako prenosi Glas Rusije, naglasio da ima nečeg neobičnog u ovoj zarazi, a to je, kako kaže, podatak da je ona otporna na antibiotike. Oniščenko je takođe dodao da medicina ne može da primeni sve postojeće antibiotike na lečenje ove infekcije, kao i da je potrebna nova generacija lekova.
Inače, >> Pročitaj celu vest na sajtu AlternativneVesti.com << kineski mikrobiolozi, koji su u potpunosti dešifrovali genom agresivne ešerihije koli, pronašli su gen koji je čini nedodirljivom za osam vrsta antibiotika.
Stručnjaci najvećeg u svetu centra za izučavanje DNK, kažu da je nova vrsta ešerihije koli otporna na sulfonamid, cefalotin, penicilin i streptomicin. To, kako smatraju kinski naučnici, otežava evropskim lekarima da se bore protiv ove vrste bakterije.

Nastavak na AlternativneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusiju ne zadovoljava odgovor EU o opasnosti evropskog povrća

Izvor: Vostok.rs, 06.Jun.2011, 12:09

06.06.2011. -..Rusiju nije zadovoljio odgovor EU o opasnosti evropskog povrća. Rukovodilac Rospotrebnadzora Genadij Oniščenko je rekao da vlasti Nemačke, pa ni vlasti EU ne manifestuju spremnost da objasne situaciju. To je svedočanstvo da na pitanja zasad ne postoje odgovori, smatra glavni sanitarni...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AlternativneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AlternativneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.