Zaplenjeno 700 kilograma kokaina: Srpkinja umešana u sve VIDEO

Izvor: B92, 22.Avg.2023, 12:03

Zaplenjeno 700 kilograma kokaina: Srpkinja umešana u sve VIDEO

Evropol je uz Špansku civilnu gardu učestvovao u razbijanju kriminalne organizacije koja krijumčari velike količine kokaina iz Južne Amerike u Evropsku uniju.

Kokain se prenosio preko Kanarskih ostrva.

Na brodu koji je plovio pod poljskom zastavom pronađeno je 700 kilograma kokaina.

Kako je saopštio Evropol, španski policajci uhapsili su hrvatskog državljanina i lice koje je državljanin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije, koji su osumnjičeni za koordinaciju operacije krijumčarenja droge.

U akciji su učestvovali i organi reda iz Hrvatske, Italije i Srbije.

Istraga je, kako je saopšteno, identifikovala značajnu pretnju; sve veću sposobnost kriminalnih organizacija da blisko sarađuju i raspoređuju članove na različite lokacije na duže periode kako bi omogućili trgovinu drogom velikih razmera.

"Međunarodna saradnja organa za sprovođenje zakona širom EU je stoga bila ključna za presretanje osumnjičenih i zaustavljanje njihovih kriminalnih aktivnosti", navodi se u saopštenju.

Alarm za uzbunu oglasio se jula 2023. godine, kada je španska policija primetila neuobičajeni put ovog broda koji se kretao ka izolovanim ostrvima u Atlantskom okeanu. Nekoliko dana kasnije policija je presrela brod i otkriveno je 700 kilograma kokaina na njemu!

U međuvremenu, policija je zbog nedozvoljenog tovara privela lice sa srpskim državljanstvom i Hrvata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U Španiji razbijena mreža za šverc kokaina, među uhapšenima i Srbin i Hrvat

Izvor: Danas, 22.Avg.2023

Evropol je saopštio da je pružio podršku španskoj policiji u akciji razbijanja kriminalne grupe koja je krijumčarila velike količine kokaina iz Južne Amerike u EU preko Kanarskih ostrva.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.