Zalutala prošlost

Izvor: Vesti-online.com, 26.Nov.2012, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zalutala prošlost

Jedan dovitljivi pisac je nedavno rekao da na celoj planeti postoji samo jedna zemlja sa pet strana sveta: Istok, Zapad, Sever, Jug i Evropska unija. Kaže još da nema tog Istoka, Zapada, Severa ili Juga - i sve to zajedno - koje politička elita dotične zemlje ne bi prodala u bescenje za Petu stranu sveta.

Dejan Lukić

 

Peta strana sveta je naš ideal, naša lozinka, Sveti gral, Sveta vodica, Biblija, Tropar, naš Jerusalim, Magna Karta, Ustav, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zakletva, testament, zanos i sve tako do - ludila.

Pa sada vi pitate kako je moguće da vam Hag pusti na slobodu dvojicu okorelih zlikovaca, a da niko ne kaže fajront "Časnom sudu"? Vi pitate, a ja vam odgovaram: Peta strana sveta, gospodo. I čik pisni, brajko, digni glasić, pa ćeš da vidiš šta će da ti bude sa kandidaturom, datumom, predpristupnim šargarepama i ostalim smećem.

Što to u sirotom Beogradu - opet pitate vi - "svi junaci nikom ponikoše" i "svi u crnu zemlju pogledaše", niko ni da mukne, a kamo li da ukloni buldožerom i poravna grabuljama, spomenik podignut usred bela dana, nacističkom Kvislingu, efendi Aćifu, a usred srpske zemlje Novog Pazara. Peta strana sveta, gospodo.

Kako to da usred srpskog Preševa nikne spomenik u slavu i pomen albanskim teroristima palim u teroru protiv srpske zemlje na srpskoj zemlji? Peta strana sveta, gospodo.

Kako je moguće da se na ulicama Beograda pojave takozvane žene u crnom - zadnja pošta Džordž Soroš - da kroz Knez Mihajlovu pronose transparent "Priznajemo nezavisnost Kosova", a da država prstom ne mrdne? Peta strana sveta, gospodo.

Gledate Dačka i Tačka kako državnu granicu, pod pseudonimom "integrisani prelazi" premeštaju sa Kumanova do pred Vranje i pitate kako je to moguće i zašto smo ginuli 1912?

Peta strana sveta,gospodo!

"Evropska ideja" se raspada pred našim očima, ali lunatici od Pete strane sveta ne vide dalje od prve bandere...

U Britaniji, zemlji osnivaču EU, šezdeset posto stanovnika (poslednja anketa) kaže da bi ovog trenutka izašli iz Unije. Preko sedamdeset posto misli da Unija "nije dobra stvar" za njihovu zemlju. Traže da se vlada obaveže na referendum sa pitanjem "ostati ili izaći" iz briselske države.

A, za derviše kojima je Evropska unija čarobna, zelena livada sa hiljadu cvetova, vredna svakojake nacionalne žrtve, evo male podrške njihovom mesečarenju sarkastično ispisanom na humorističkoj strani londonskog "Mejla": pored jedne sasušene livade zaustavlja se superluksuzna limuzina na kojoj piše "Evropska unija". Izlazi gospodin - neka bude Barozo - i gleda čoveka kako pase ostatak spržene trave (asocijacija na Srbiju je moguća, ali neobavezna).

Šta to radiš, čoveče, pita narečeni Barozo? Pasem travu, gospodine, nemam šta da jedem, odgovara siroti čovek.

Narečeni Barozo uzima čoveka u svoju crnu limuzinu na kojoj piše "Evropska unija" i vodi ga svojoj kući gde će, obećava mu, imati da se hrani u izobilju. Nakon dugih kilometara ćutanja, čovek koji je do maločas pasao suvu travu, još sav u šoku od sreće koja ga je iznenada snašla, zahvaljuje dobročinitelju sa limuzinom na kojoj piše "Evropska unija":

- Zahvalan sam vam do neba što me vodite sa sobom. Ovo je najsretniji dan u mom životu. Sam Bog vas je poslao, spasitelju moj!

- Ništa, ništa... I ne brinite. Moja farma će vam se, zaista svideti. Nećete više gladovati. Kod mene je trava visoka gotovo pola metra.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.