Zajednička kasa čuva EU od finansijske krize

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2018, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zajednička kasa čuva EU od finansijske krize

Predsednik Evropske centralne banke Mario Dragi založio se za uklanjanje nedostataka u zajedničkoj evropskoj valuti.

Dragi je pozvao evropske lidere da odobre mogućnost centralizovane potrošnje da se članice zaštite od finansijske krize.

Dragi je danas u Evropskom parlamentu rekao da zoni evra treba fiskalni instrument da pomogne u održavanju konvergencije u slučaju iznenadnih šokova kao što je bila globalna finansijska kriza 2007. i 2008. godine. On je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da takva zajednička kasa treba da bude dovoljno velika i da bi trebalo automatski da se aktivira kada počnu problemi, ali da ne sme ohrabrivati vlade da neodgovorno troše.

Dragi je rekao da su predlozi Evropske komisije za fond EU za podršku investicijama, kao i zalaganja francuske i nemačke vlade za budžet za evrozonu u okviru budžeta EU, prvi koraci.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.