Zaharova: Zapad sprovodi ranije isplaniranu informativno-političku kampanju čiji je cilj obuzdavanje Rusije

Izvor: Vostok.rs, 03.Maj.2021, 09:41

Zaharova: Zapad sprovodi ranije isplaniranu informativno-političku kampanju čiji je cilj obuzdavanje Rusije

Zapad sprovodi ranije isplaniranu informativno-političku kampanju čiji je cilj obuzdavanje Rusije, rekla je portparol Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. Ona je dodala da je Rusija „dugi niz godina predlagala partnerima iz EU da probleme koji se pojavljuju rešavaju postojećim diplomatskim sredstvima“. „Ali, svake godine sve je jača tendencija da se svim problemima – i realnim i umišljenim, namerno pridaje javni karakter. Svaki naš pokušaj da se to prevede u tokove konstruktivnog dijaloga EU je blokirala“, rekla je Zaharova. Ona je dodala da su i svi potezi Rusije u vezi sankcija prema prema osmoro zvaničnika EU isključivo „uzvratne mere na apsolutno neprijateljske korake kolektivnog Zapada“.  

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Interes Moskve na prvom mestu - u suprotnom nema dogovora

Izvor: B92, 03.Maj.2021

Rusija prima signale iz Sjedinjenih Američkih Država da su spremni da razgovaraju o pitanjima strateške stabilnosti i da su zainteresovani za suštinski dijalog...Međutim, pregovora neće biti bez uzimanja u obzir interesa Moskve, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.