Zaharova: Nadam se da u EU postoje trezveno misleći političari

Izvor: RTS, 26.Dec.2019, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaharova: Nadam se da u EU postoje trezveno misleći političari

Produženjem antiruskih sankcija 19. decembra na još šest meseci, Evropska unija je ponovo propustila šansu za normalizaciju odnosa sa Rusijom, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.
"Razočarani smo inercijom politike Evropske unije da produži sektorske restriktivne mere protiv naše zemlje", rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Zaharova i dodala da Rusija upravo tako vidi odluku Saveta EU od 19. decembra o produženju sankcija, preneo je Tas.
Nažalost, Evropska unija još jednom je propustila šansu da poboljša odnose sa svojim najvećim susedom na kontinentu, istakla je Zaharova.
"Danas je više nego očigledno da jednostrane sankcije ne funkcionišu", ukazala je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova.
Dodala je da gubitak evropskih zemalja od sankcija protiv Rusije dostigao stotine milijardi evra.
Zaharova je izrazila nadu da u zemljama EU postoje "trezveno misleći političari" koji su sposobni da obračunaju gubitke od sankcija sa Rusijom i uzimu u obzir interese sopstvenih naroda.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Zaharova: Produženjem sankcija EU propustila šansu da poboljša odnose

Izvor: Blic, 27.Dec.2019, 01:47

Produženjem antiruskih sankcija 19. decembra na još šest meseci, Evropska unija je ponovo propustila šansu za normalizaciju odnosa sa Rusijom, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.