Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Feb.2015, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagreb: Josipović odlikovao Ejupa Ganića

Odlazeći predsjednik Hrvatske Ivo Josipović odlikovao je člana ratnog Predsjedništva BiH Ejupa Ganića.

Zahvalivši na odlikovanju, Ganić jeizjavio daje Srbija i dalje "glavni problem Balkana" i dodao da podržava Hrvatsku da uvjetuje ulazak Srbije u EU.

Ejup Ganić po potjernici iz Srbije bio je uhapšen na aerodromu u Londonu u martu 2010.  i proveo je više od pet mjeseci u kućnom pritvoru >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << u Velikoj Britaniji, sve dok je trajao proces pred sudom u Londonu.

Sud je nakon rekostrukcije ratnih dogadjaja zaključio da je zahtjev za izručenje Ganića bio politički motiviran i da nema osnove za bilo kakvu njegovu odgovornost za žrtve u slučaju poznatom pod imenom “Dobrovoljačka ulica“.

Tada je prilikom povlačenja JNA iz Sarajeva, 3. maja 1992. godine stradao izvjestan broj vojnika i oficira.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.