Zaev pozvao Bugarsku da pokaže evropsku veličinu i Severnoj Makedoniji da šansu za EU

Izvor: Beta, 17.Maj.2021, 21:00

Zaev pozvao Bugarsku da pokaže evropsku veličinu i Severnoj Makedoniji da šansu za EU

 Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev pozvao je danas Bugarsku da pokaže evropsku veličinu i da njegovoj zemlji da šansu da produži proces za članstvo u EU.Kako je saopštila vlada u Skoplju, Zaev je u jednom televizijskom intervjuu istakao da veruje da će se naći rešenje za otvorena pitanja sa Bugarskom.On je na Nacionalnoj radio televiziji uputio direktnu poruku predsedniku Bugarske i tehničkoj vladi u Sofiji da "pokažu evropsku veličinu ka jednom od svojih prvih suseda i da Severnoj Makedoniji daju šansu da produži proces za članstvo u EU".Zaev se u tom apelu pozvao na konsenzusnu odluku 27 zemalja članica, uključujući i Bugarsku, da je Severna Makedonija ispunila sve uslove za početak pregovora.Premijer Severne Makedonije je dodao da "očekuje da se održi prva medjuvladina konferencija nakon sastanka Saveta ministara kada se donesu te odluke" i pozvao Bugarsku da "nastavi u duhu evropskih manira i da ponovo skrene pažnju Evropske unije ka ovom regionu"."Hajde da produžimo da gradimo prijateljstvo. Važno je kakvu istoriju pišemo sada. Naši mladi žele da otvorimo vrata i mogućnosti za saradnju, a ne da budemo zaglavljeni u prošlosti", rekao je Zaev.Sofija je u decembru prošle godine stavila veto na početak pregovora EU sa Skopljem, uz obrazloženje da ne ...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Zaev pozvao Bugarsku da pokaže evropsku veličinu i Severnoj Makedoniji da šansu za EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Maj.2021

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev pozvao je danas Bugarsku da pokaže evropsku veličinu i da njegovoj zemlji da šansu da produži proces za članstvo u EU.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.