Zaev: Početak pregovora je garancija za unutrašnju stabilnost

Izvor: B92, 29.Maj.2019, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaev: Početak pregovora je garancija za unutrašnju stabilnost

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev kaže da preporuka EK za početak pristupnih pregovora znači da su sada na potezu države članice i institucije EU.

Kako prenosi agencija MIA, on je poručio da Evropa sada treba da isporuči odluku koja će biti zasnovana na zaslugama njegove zemlje, a s obzirom da je, tvrdi, otvaranje pristupnih pregovora jedina garancija za očuvanje domaće stabilnosti i održivosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << reformskog kursa u Severnoj Makedoniji, ali i s pozitivnim efektima za ceo region.

Severna Makedonija ispunila je sve zadatke, kako je kazao, od prvog do poslednjeg i spremna je za početak pregovora.

"Prošle godine dobili smo domaći zadatak i bilo nam je rečeno, isporučite vi, isporučićemo i mi", podsetio je Zaev.

Evropska komisija je objavila preporuke Severnoj Makedoniji i Albaniji za otpočinjanje procesa pregovora sa Evropskom unijom o pristupanju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.