Za unapređenje stočarske proizvodnje u Vojvodini 59 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Dec.2018, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za unapređenje stočarske proizvodnje u Vojvodini 59 miliona dinara

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas 206 ugovora korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstava po Konkursu za raspodelu sredstava iz godišnjeg programa mera za sprovođenje odgajivačkog programa i po Konkursu za poboljšanje stočarske proizvodnje na poljoprivrednim gazdinstvima i uvođenja EU standarda u objekte u kojima se vrši proizvodnja i prerada mleka.

Za sufinansiranje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ovih projekata Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo izdvojio je 59 miliona dinara.

"Danas uručujemo ugovore po dva značajna konkursa, koja će doprineti povećanju kvaliteta i standarda u stočarskoj proizvodnji", rekao je predsednik Mirović.

On je istakao da je Pokrajinska vlada u protekle dve godine znatno povećala izdvajanja za poljoprivredu, te najavio da će i u budžetu za 2019. godinu biti održan visok nivo ulaganja u tu oblast.

"Postepeno smo povećavali budžet za poljoprivredu, redefinisali konkurse kako bi što više sredstava izdvojili za poljoprivredna gazdinstva, i sledeće godine nastavićemo sa podrškom intenziviranju poljoprivredne proizvodnje i podizanju standarda na najviši nivo", istakao je Mirović.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević rekao je da se realizacijom ovih konkursa stvaraju uslovi za poboljšanje kvaliteta mleka, povećanje stočnog fonda, uspešnije gajenje domaćih životinja i širenje genetskog napretka, a samim tim i povećanje produktivnosti po grlu, što će, kako je rekao unaprediti stočarsku proizvodnju u AP Vojvodini.

"Zahvaljujući podršci Pokrajinske vlade, agrarni budžet nikada nije bio veći nego u protekle dve godine i to je jasan pokazatelj prepoznavanja potreba poljoprivrednih proizvođača i sa tim ćemo nastaviti i u narednoj godini", rekao je Radojević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Za unapređenje stočarske proizvodnje u AP Vojvodini 59 miliona dinara

Izvor: Blic, 03.Dec.2018

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas 206 ugovora korisnicima koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstava po Konkursu za raspodelu sredstava iz godišnjeg programa mera za sprovođenje odgajivačkog programa i po Konkursu za poboljšanje stočarske proizvodnje na poljoprivrednim...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.