Za svakog četvrtog građanina Evropske unije korupcija prihvatljiva

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Jun.2020, 12:15

Za svakog četvrtog građanina Evropske unije korupcija prihvatljiva

Svaki četvrti građanin Evropske unije smatra da je prihvatljivo podmititi javnog službenika da ubrza administrativnu proceduru, pozakazalo je istraživanje Agencije EU za osnovna prava.

Procenat građana EU koji tolerišu korupciju raste s porastom godina života, međutim istraživanje je pokazalo razlike među državama članicama Unije, prenosi portal europatoday.

Kako je navedeno, u državama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koje su skorije pristupile EU - Slovačkoj, Češkoj i Hrvatskoj više od 50 odsto stanovnika smatra da je korupcija prihvatljiva, a u državama koje su među osnivačima prednjači Francuska sa 48 odsto.

U Italiji je 21 odsto stanovnika tolerantno prema korupciji, u Nemačkoj 38 odsto, a u Švedskoj, Finskoj i Portugaliji manje od 20 odsto stanovnika.

Istraživanje je sprovedeno u 29 zemalja, odnosno u svim državama članicama EU, ali i u Velikoj Britaniji i Severnoj Makedoniji, u periodu od januara do oktobra 2019. godine, a iz svake zemlje učestvovalo je do 3.000 ispitanika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.