Za srpsku poljoprivredu iz EU do 80 miliona evra

Izvor: EurActiv Srbija, 29.Okt.2013, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za srpsku poljoprivredu iz EU do 80 miliona evra

Ministar za poljoprivredu Srbije Dragan Glamočić 29. oktobra u Briselu obavestio je zvaničnike u Evropskoj komisiji da ove godine u usevima gajenim u Srbiji nema štetnog aflatoksina. Glamočić je rekao da će pravilnici o prisustvu aflatoksina u stočnoj hrani i o kvalitetu mleka biti usaglašeni sa standardima EU. Takodje je zvaničnicima Komisije ministar obrazložio Zakon o GMO, koji će Srbija uskladiti s regulativom EU. Glamočić je rekao i da su zvaničnici EU predočili da Srbija u pregovorima o članstvu s EU može računati od 2015. na do 80 miliona evra evropske pomoći za jačanje konkurentnosti poljoprivrede.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

GLAMOČIĆ: Za srpsku poljoprivredu iz EU do 80 miliona evra

Izvor: Danas, 30.Okt.2013, 10:26

Ministar za poljoprivredu Srbije Dragan Glamočić u Briselu obavestio je zvaničnike u Evropskoj komisiji da ove godine u usevima gajenim u Srbiji nema štetnog aflatoksina. Glamočić je naglasio da će propisima o gajenju i prometu genetski modifikovanih proizvoda (GMO) biti zaštićeno zdravlje potrošača...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.