Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jul.2010, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za obrazovanje 50 miliona evra od EU

ČAČAK -

Evropska investiciona banka obezbedila je 50 miliona evra zajma za unapređenje obrazovanja u Srbiji, rekao je danas u Čačku ministar prosvete Srbije Žarko Obradović.

"Realizacija tog projekta, koji je na dnevnom redu Skupštine Srbije, trajaće do kraja 2011. godine", rekao je Obradović na konferenciji za novinare u Čačku.

Prvi deo novca od 23 miliona evra biće upotrebljen ove godine za adaptiranje i proširenje škola u kojima nema dovoljno prostora, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dok će ostatak biti upotrebljen za unapređenje škola u sledećoj godini.

Ministar prosvete je danas sa gradonačelnikom Čačka Velimirom Stanojevićem potpisao ugovor o finansiranju besplatnih udžbenika za učenike prvog i drugog razreda osnovnih škola u tom gradu.

Stanojević je rekao da će Grad finansirati udžbenike za učenike prvog razreda na teritoriji Čačka, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno 3,5 miliona dinara, dok će udžbenike za učenike drugog razreda obezbediti Ministarstvo prosvete.

Ministar prosvete je najboljim đacima osnovnih i srednjih škola Moravičkog okruga uručio poklone, paletu sa ugraviranim likovima najznačajnijih ličnosti u istoriji Srbije, kao i knjigu o njima.

Poklone je dobilo 12 učenika iz srednjih škola u Čačku, Gornjem Milanovcu, Lučanima i Ivanjici, kao i 34 učenika osnovnih škola u tim gradovima.

Obradović je, zajedno sa rukovodstvom Čačka, obišao i gradilište novog dečijeg vrtića za smeštaj 400 dece predškolskog uzrasta.

Investicija, koju finansira Čačak iz gradskog budžeta, vredna je 120 miliona dinara, a vrtić treba da bude završen do novembra.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.