ZLI PRINC UBIO NAJVEĆEG MEDU U EU: Ne, nije bajka, zločin se dogodio u našem komšiluku

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2021, 13:26

ZLI PRINC UBIO NAJVEĆEG MEDU U EU: Ne, nije bajka, zločin se dogodio u našem komšiluku

Mrki medvedi su zaštićena vrsta po međunarodnim zahtevima

Grupe za zaštitu životne sredine optužile su princa iz kraljevske porodice Lihtenštajna da je ubio najvećeg medveda u Rumuniji, uprkos zabrani trofejnog lova na velike mesojede.

Rumunska grupa Agent Green i austrijska organizacija VGT navele su u zajedničkom saopštenju da je princ Emanuel fon und cu Lihtenštajn tokom posete Rumuniji u martu ubio 17-godišnjeg medeveda Artura u zaštićenom području >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na Karpatima.

U saopštenju se kaže da je princ, koji živi u Rigersburgu u Austriji, dobio posebnu dozvolu rumunskog ministarstva za životnu sredinu da ubije ženku medveda koja je izazivala štetu seoskim domaćinstvima, prenosi Gardijan.

Liechtenstein prince accused of shooting Romania’s largest bear https://t.co/8Bw3uGDc4a

— The Guardian (@guardian) May 5, 2021

Dodaje se da princ zapravo nije ubio problematičnu medvedicu, već mužjaka kojeg su godinama posmatrali rendžeri organizacije i koji nikada nije prilazio ljudima.

Agencija AP navodi da je imala uvid u zvanične dokumenta kojima se potvrđuje da je princ Emanuel imao četvorodnevnu dozvolu da lovi u okrugu Kovasna i da je 13. marta "ulovio" 17-godišnjeg mrkog medveda, za kojeg je navodno platio 7.000 evra.

Regele Arthur, ursul din pădurile #Covasnei și povestea cu străinii care “ne iau țara “, fiindcă lăcomia unor funcționari români nu are limite. E adevărat , au încasat 7000 euro , nu mărgele colorate !!!😱😱😱#bearmarket #savethebears 🐻 #DiscoverRomania https://t.co/eaXiiO6rvu pic.twitter.com/AMV2mFSRtE

— Dumitrescu Corina (@dumicf) May 6, 2021

Predsednik Agent Greena Gabrijel Paun rekao je da je Artur bio najveći medved koji je posmatran u Rumuniji, a verovatno i najveći u Evropskoj uniji.

- Nije mi jasno kako je princ mogao da pomeša ženku medveda koja dolazi u selo s najvećim mužjakom koji postoji u dubini šume - primetio je Paun.

Dodao je da misli da je "jasno da princ nije došao da reši problem lokalnog stanovništva, već da ubije medveda i odnese kući najveći trofej da ga okači na zid".

Mrki medvedi su zaštićena vrsta po međunarodnim i rumunskim zahtevima, a u Rumuniji je trofejni lov zabranjen od 2016. godine.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

ZADOVOLJSTVO PLATIO 7.000 EVRA Princ iz Lihtenštajna odstrelio najvećeg medveda u Evropi!

Izvor: Kurir, 07.Maj.2021, 08:04

Borci za zaštitu prava životinja i očuvanje životne sredine osudili su princa Emanuela fon und cu Lihtenštajna zbog ubistva velikog mrkog medveda, za koga kažu da je verovatno bio najveći u Evropi.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.