ZAPAD JE IMAO ISTORIJSKU PRILIKU: Predstavnik Rusije u Briselu održao lekciju o tome kakva je šansa propuštena

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jun.2021, 20:43

ZAPAD JE IMAO ISTORIJSKU PRILIKU: Predstavnik Rusije u Briselu održao lekciju o tome kakva je šansa propuštena

Zemlje Evropske unije su delovale izolovano

Svet je propustio šansu da se istinski ujedini pred pandemijom virusa korona, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri Evropskoj uniji Vladimir Čižov na Moskovskoj bezbednosnoj konferenciji.

- Čovečanstvo je propustilo istorijsku šansu da se istinski udruži i objedini napore za suprotstavljanje zajedničkom neprijatelju, lišenom ideoloških ili političkih prednosti, koji je napao sve kontinente - rekao je Čižov.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Istovremeno je podsetio kako su zemlje Evropske unije delovale izolovano prvih meseci pandemije.

- Tada se sve svelo na grčevite mere na nacionalnom nivou, nekoordinirano zatvaranje granica, egoizam i konflikte unutar takozvanog Zapadnog sveta - ocenio je stalni predstavnik Rusije u Briselu.

On je takođe dodao da se ne sme isključiti pojava novih epidemija, ali svetska zajednica bi trebalo da bude spremna za njih mnogo bolje, nego što je to bio slučaj za pandemiju virusa korona.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Čižov: Svet propustio šansu da se istinski ujedini pred pandemijom koronavirusom

Izvor: Vostok.rs, 25.Jun.2021, 10:58

Svet je propustio šansu da se istinski ujedini pred pandemijom koronavirusom, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri Evropskoj uniji Vladimir Čižov na Moskovskoj bezbednosnoj konferenciji. „Čovečanstvo je propustilo istorijsku šansu da se istinski udruži i objedini napore za suprotstavljanje...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.