ZAHAROVA OPLELA PO EVROPSKOJ UNIJI: Briselu političko spletkarenje važnije od zdravlja građana

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2021, 23:45

ZAHAROVA OPLELA PO EVROPSKOJ UNIJI: Briselu političko spletkarenje važnije od zdravlja građana

Prema njenim rečima, 2020. godine problemi sa evropskom solidarnošću "ispali su se kao prljav veš iz korpe"

Umesto da misle na zdravlje svojih stanovnika i donose odluke u skladu sa njihovim potrebama, evropske zemlje igraju političku igru oko vakcina, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova za televiziju "Rusija 24".

- Ako oni u vreme pandemije, u vreme kada su im poremećeni rasporedi isporuka vakcina, ne poštuju se, ili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jednostavno nema vakcina, a imajući priliku da sarađuju sa zemljama gde se ta vakcina proizvodi prednost daju političkoj petljavini u odnosu na zdrav razum i zdravlje svog naroda, onda me ne zanima da li će se vratiti u normalnost. To su njihovi problemi - istakla je Zaharova.

.

- Pokušavaju da to na neki način pažljivo kamufliraju, dobro shvatajući u kakvom su se lošem svetlu pokazali - konstatovala je portparolka.

Podsetimo, vakcina "Sputnjik Ve" (Sputnik V) koju proizvodi Naučno-istraživački institut "Gamaleja" u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu. Pored nje, u Rusiji su registrovane još dve vakcine protiv korone – "EpiVakKorona" koju proizvodi "Vektor" i vakcina "KoviVak" Centra "Čumakov". "Sputnjik Ve" (Sputnik V) do sad je odobren u 45 zemalja sveta.

Evropska agencija za lekove (EMA) započela je proceduru za ekspertizu ruske vakcine "Sputnjik Ve" (Sputnik V) radi njene naknadne registracije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.