ZAEV TRAŽI PREVREMENE IZBORE POD HITNO: Evropski san Makedonaca, Albanaca, Srba, Roma, Turaka.. koji žive u ovoj zemlji neće biti srušen (VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 19.Okt.2019, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZAEV TRAŽI PREVREMENE IZBORE POD HITNO: Evropski san Makedonaca, Albanaca, Srba, Roma, Turaka.. koji žive u ovoj zemlji neće biti srušen (VIDEO)

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev traži organizovanje prevremenih parlamentarnih izbora u toj zemlji Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev traži organizovanje prevremenih parlamentarnih izbora u toj zemlji, potvrđeno je "Novostima"."Poštovani građani, u Briselu je napravljena velika nepravda.To što EU nije uspela da donese odluku za pregovore sa nama je velika istorijska greška", rekao je Zaev na pres konferciji. "Ogromna je ogorčenost kod nas. Ja sam >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << razočaran i ljut. Za mene lično je to nepravedno, ali i ozbiljan posao. Ne možemo da promenimo tu odluku EU. Ipak, odgovorni smo za naše odluke. Ozbiljna odlulka, uveren sam da svaki poliitčar mora da bude odovoran i častan. Preuzimam na sebe razočaranost svog naroda. Evropski san Makedonaca, Albanaca, Srba, Roma, Turaka.. koji žive u ovoj zemlji neće biti srušen. Zato od vas građana tražim, na vama je odluka, potreban je vaš stav, nemamo vremena za gubljenje. Zato je moj predlog brzi, prevremeni izbori", rekao je Zaev.On je dodao da "građani treba da odluče o putu kojim naša zemlja treba da nastavi"."Građani neka nam kažu kojim putem treba da idemo", naglasio je Zaev.Kako je rekao na konferenciji, to je ili evropski put prosperiteta, ili mračni put nacionalizma koji vodi unazad.U petak se spekulisalo da je premijer S. Makedonije podneo ostavku iz informacija iz evropskih krugova, međutim to je kasnije demantovano.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.