Vulin: Sporazum EU–Turska očigledno ne funkcioniše

Izvor: RTS, 19.Apr.2016, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Sporazum EU–Turska očigledno ne funkcioniše

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin kaže da je zabrinut što sporazum Evropske unije i Turske o migrantima očigledno ne funkcioniše sa obe strane u onoj meri kako je bilo dogovoreno.
"Sporazum se zasad sprovodi, ali sam zabrinut zbog najava koje čujem od strane >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Turske, da će doći do suspenzije sporazuma, odnosno da nisu obe strane ispunile svoje obaveze", rekao je Vulin novinarima u Beogradu, odgovarajući na pitanje da li sporazum može da se sprovodi i kako se odražava na stanje u Srbiji.
Prema njegovim rečima, Srbija, što se tiče migranta, ispunjava svoje obaveze u smislu odnosa prema ljudima, međunarodnom pravu, domaćem zakonodavstvu.
"Svi koji su na našoj teritoriji i dalje su zbrinuti i imaju pravo da koriste naše prihvatne centre. Mi ne možemo ni da otvorimo ni da zatvorimo granice, ali ćemo se ponašati na potpuno isti način kao i do sada", rekao je Vulin.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vulin: Sporazum EU-Turska očigledno ne funkcioniše

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Apr.2016

Ministar za rad, zapošljavaje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je zabrinut što sporazum Evropske unije i Turske o migrantima očigledno ne funkcioniše sa obe strane u onoj meri kako je bilo dogovoreno..."Sporazum se za sad sprovodi, ali sam zabrinut zbog najava koje...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Vulin: Sporazum EU-Turska očigledno ne funkcioniše

Izvor: Prva.rs, 19.Apr.2016

"Sporazum se za sad sprovodi, ali sam zabrinut zbog najava koje čujem od strane Turske, da će doći do suspenzije sporazuma, odnosno da obe strane nisu ispunile svoje obaveze", rekao je Vulin novinarima u Beogradu, odgovarajući na pitanje da li sporazum može da se sprovodi i kako se odražava na...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.