Vulin:Nema pomaka, za Beograd ovo nije završna runda

Izvor: Press, 02.Apr.2013, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin:Nema pomaka, za Beograd ovo nije završna runda

"Sto se tiče Srbije ovo nije završna runda, spremni smo da pregovaramo dok se ne nađe rešenjem, mi nismo ovde da bismo robovali datumima. . . Mi ove pregovore ne povezujemo sa datumom", kazao je Vulin, koji je nakratko napustio sastanak i obratio se medijima. 

Kako je ocenio, razgovori Beograda i Prištine sa visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton, koji traju već gotovo tri sata, odvijaju se u teškoj i mučnoj atmosferi, a ova runda najteža je do sada.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
Vulin je rekao i da na stolu u kabinetu visoke predstavnice EU Ketrin Ešton nema nikakvog papira i da papir ne može ni da "postoji dok se ne spotigne sporazum" .

"Papir ako ga bude bilo prizaćiće iz razgovora", kazao je Vulin.

Upitan hoće li danas biti postignut dogovor, on je rekao da je rano da se o tome govori i podsetio da su stavovi Beograd i Prištine poznati.

Prema njegovim rečima, problemi na KiM traju vekovima i bilo bi previše optimistično očekivati da sve u jednom danu bude rešeno i završeno.

"Čak i da se dve strane sporazumeju ne može se očekivati da će to biti potpuno gotova i konačna stvar, pa čak da sam sporazum bude postingut ne možete da zamislite kolika je još masa detalja potrebna da bi on bio funkcionalan", kazao je Vulin i dodao da je preterano očekivati da dve delegacije reše probleme koji su se gomilali vekovima.

Vulin je rekao da delegacija Beograda ima novi kvalitet zbog učešća prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića što, kako je rekao, podiže očekivanja i u međunaordnoj zajednici i u domaćoj javnosti.

Kako je dodao, dobra je vest da razgovori još traju, a Beograd je spreman da nastavi dijalog i ne ograničava se datumima.

Upitan da li je moguća još jedna runda dijaloga, Vulin je rekao da je još rano da se da odgovor na to pitanje.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Razgovori u Briselu "mučni" i "biće ih još"

Izvor: Mondo, 02.Apr.2013

Razgovori predstavnika Beograda i Prištine u Briselu vode se u teškoj i mučnoj atmosferi, kaže direktor Kancelarije Vlade za Komet Aleksandar Vulin...Vulin je rekao da je ova runda dijaloga "najmučnija do sada" i istakao da se pred pregovaračima nije u dosadašnjem toku razgovora pojavio nijedan...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.