Vulin: EU da zauzme jasan stav po pitanju migracija

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Sep.2018, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: EU da zauzme jasan stav po pitanju migracija

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin zatražio je, tokom zajedničkog sastanka ministara odbrane država Zapadnog Balkana i ministra odbrane Austrije Maria Kunaseka, da EU treba da zauzme "jasan i čvrst stav" o tome koji migranti imaju pravo na zaštitu i poručio da "Srbija neće biti parking za migrante".

U saopštenju Ministarstva odbrane se navodi da je Vulin danas učestvovao na skupu u Gracu koji je održan u sklopu aktuelnog predsedavanja Austrije >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << EU i da je izjavio da problem migracija nije probem koji pogađa samo EU, "već i sve zemlje Zapadnog Balkana, a Srbiju možda i najviše".

"Srbija neće biti parking za migrante i ono što je nama potrebno da bismo nastavili da se na human i organizovan način odnosimo prema migrantima, je da EU zauzme već jednom čvrst i jasan stav. Stav koji će jasno staviti do znanja ko ima pravo na zaštitu, a ko je ekonomski migrant i na zaštitu nema pravo", kazao je Vulin.

On je, nakon potpisivanja zajedničke deklaracije ministara odbrane Zapadnog Balkana i Austrije, podsetio da je Srbija već predlagala da se trijaža potencijalnih azilanata vrši u zemljama porekla i na taj način izbegne da migranti postanu žrtve krijumčara ljudi, da putuju kroz svet, a da nemaju pravo da budu pod zaštitom evropskih zakona.

"Srbija će nastaviti da bude humana i organizovana, ali na prvom mestu da vodi računa o stabinosti, miru i zaštiti načina života svakog svog građanina", ekao je Vulin.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.