Vukovarski stožer otkrio tko je, zapravo, zaslužan za puštanje Marića

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Jun.2015, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukovarski stožer "otkrio" tko je, zapravo, zaslužan za puštanje Marića

VINKOVCI - I dok je hrvatska javnost, ili barem veći njen dio, zadovoljna što je napokon rješen slučaj Veljka Marića kojega je srpsko pravosuđe prije nekoliko dana predalo hrvatskom pravosuđu da odsluži u hravstkom zatvoru ostatak od 12 godina na koliko je priej pet godina bio osuđen u Beogradu zbog, kako tvrdi tamošnje pravosuđe, ratnog zločina počinjenog u Hrvatskoj, ima naravno onih koji nisu zbog toga previše sretni jer gube "adut" kojim više ne mogu rogobariti protiv aktualne >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << vlasti.

Umjesto da su sretni što je našem državljaninu i bivšem branitelju omogućeno da u svojoj domovini služi zatvorsku kaznu gdje su sigurno bolji uvjeti nego u srbijanskim kazaamtima, i tu sreću podijele s osuđenikom i njegovom obitelji, narogušeni Stožer za obranu hrvatskog Vukovara danas se, nakon što je dobro promislio, izdao priopćenje naslovljeno "Slučaj Veljka Marića – istina koju skrivaju od očiju javnosti" i u prvom redu priopćenja tvrde, naravno, "Izravno odgovorni za petogodišnju agoniju Veljka Marića su Zoran Milanović, Ivo Josipović, Josip Leko i Predrag Matić" jer "zajedno sa svojim Kukuriku-partnerima godinama ništa nisu poduzimali po pitanju sudbine Veljka Marića i pravnog nasilja Srbije nad Hrvatskom". Ivo Josipović je kriv, prema ocjeni Stožeraša, što je "zahtjevom za ocjenu ustavnosti nastojao zapriječiti hrvatski Zakon o ništetnosti koji je štitio dragovoljce i branitelje od općeg progona bivšeg agresora".

Zašto na tom popisu nisu, primjerice Mesić, Vesna i Zoran Pusić, Bojan Glavašević, Ranko Ostojić, Pupovac ili još neki "dežurni krivci" koji su Stožeru krivi za sve što nije po njihovoj volji, nije poznato, ali jasno kažu tko je zaslužan za povoljno rješenje slučaja Marić nakon pet godina. Nisu to, kako bi netko neupućen pomislio, državne institucije poput Ministarstvo pravosuđa, vanjskih poslova ili branitelja koji su tri godine potiho Pregovarali sa srpskom stranom, već, naravno, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara i Bedem ljubavi!!

- SOHV je u 5. prosinca 2014. prikupio 57 potpisa saborskih zastupnika, te s Bedemom ljubavi inicirao saborsku raspravu o slučaju tzv. srpske univerzalne jurisdikcije – navodi se u priopćenju i dodaje kako "Josip  Leko već punih 6 mjeseci ovu točku dnevnog reda uspješno gura pod tepih - treba li jasniji dokaz njihova licemjerja?" a "saborski zastupnici SDP-a, HNS-a i Mirela Holy stubokom su odbili potpisati potporu predloženoj točki dnevnog reda – toliko o želji za rješavanjem problema". Stožer nadalje navodi kako je za pozornost slučaja Marić "pred domaćim i institucijama EU" zaslužna europarlamentarka Marijana Petir a "značajnu ulogu u pritisku na vladajuće odigrao je Bedem ljubavi, Damir Markuš i mnogi drugi" što domaća javnost sigurno nije do sada znala.

- Da je bilo po onima koji su u poziciji upravljanja, sudbinu Veljka Marića doživjeli bi mnogi hrvatski državljani. To je istina koja se skriva od očiju javnosti – otkriva vukovarski Stožer i dodaje "SOHV je u posjedu potpisnih lista i drugih dokumenata iz kojih je vidljiva monstruoznost namjera Kukuriku koalicije, koje ćemo sa zadovoljstvom podastrijeti hrvatskoj javnosti".

Eto, valja biti malo strpljiv dok Stožer ne odluči objaviti kompromitirajuće dokumente o"monsturoznosti namjera Kukuriku koalicije" pa ćemo doznati tajne koje se skrivaju od hrvatskog naroda.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.