Vuk za Sjedinjene evropske države

Izvor: B92, 22.Jan.2013, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vuk za "Sjedinjene evropske države"

Beograd -- Lider SPO Vuk Drašković istakao da veruje da će biti formirane sjedinjene evropske države u čijem sastavu će biti i sve države nekadašnje Jugoslavije.

Drašković, koji je primio delegaciju mladih članova Slovenske ljudske stranke (SLS), predvođenu poslanicom u slovenačkom parlamentu Jasminom Opec, izrazio je uverenje da će u okviru Sjedinjenih evropskih država najbliže sarađivati narodi i države koji su činili nekadašnju SFRJ, "jer smo upućeni jedni na druge", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saopštio je SPO.

Lider SPO je dodao da nije u krizi Evropska unija, već njene pojedine članice, a da im EU iz zajedničkih fondova pomaže da prebrode trenutne probleme.

"Drago mi je što u Sloveniji postoje snažna tradicionalna i istorijska prijateljska osećanja prema Srbiji, kao i u Srbiji prema Sloveniji, što je dobra osnova za unapređenje naše saradnje u sadašnjosti i budućnosti", naglasio je Drašković.

Kako se navodi u saopštenju, SPO i SLS godinama sarađuju, a SLS pruža snažnu podršku SPO da postane član Evropske narodne partije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drašković: Verujem u Sjedinjene evropske države

Izvor: Akter, 22.Jan.2013

Lider SPO Vuk Drašković istakao da veruje da će biti formirane Sjedinjene evropske države u čijem sastavu će biti i sve države nekadašnje Jugoslavije

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.