Vujović sa studentima Jejla o konsolidaciji, EU integracijama

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Mar.2016, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujović sa studentima Jejla o konsolidaciji, EU integracijama

Ministar finansija Dušan Vujović primio je danas delegaciju studenata sa Univerziteta Jejl, kojima je govorio o rezultatima Srbije na polju fiskalne konsolidacije, aranžmanu iz predostrožnosti koji je potpisan sa Međunarodnim Monetarnim fondom, otvaranju pregovaračkih poglavlja i evropskim integracijama.

Posebna pažnja posvećena je političkom i ekonomskom procesu tranzicije, regionalnoj saradnji i preduzetništvu, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu finansija.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << okviru posete zemljama jugioistocne Evrope, delegacija studenata Univerziteta Jejl ima za cilj sticanje međunarodnog iskustva sa posebnim fokusom na procese socijalne, političke i ekonomske transformacije zemalja Zapadnog Balkana.

Istraživanje, koje će nakon završetka ove posete studenti realizovati, fokusira se i na interakcije između preduzeća, podizanju mobilnosti zaposlenih u javnom i privatnom sektoru i izazove sa kojima se suočavaju ekonomije zemalja Balkana.

Tokom posete Srbiji, studenti će još razgovarati sa predstavnicima diplomatskog kora, ekonomskim strucnjacima i predstavnicima civilnog društva.

Nakon Srbije, delegacija koja broji 29 studenata, posetiće Hrvatsku, uporediće dve susedne zemlje u ekonomskim, socijalnim i političkim aspektima.

Istraživanje i prezentacija, koju će po završetku posete uraditi studenti viših godina Univerziteta Jejl, između ostalog, treba da istakne potencijale susednih republika i pruži moguća rešenja i odgovore na izazove sa kojima se suočavaju dve zemlje.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.