Izvor: RTS, 24.Nov.2022, 17:32

Vujović i Kolanđeli: Regionalni centri za upravljanje otpadom od sledeće godine

Ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović razgovarala je sa regionalnim direktorom Evropske banke za obnovu i razvoj za Zapadni Balkan Mateom Kolanđelijem o dinamici realizacije infrastrukturnih projekata u domenu upravljanja otpadom, koji će biti finansirani iz kreditne linije EBRD i Francuske razvojne agencije (AFD).
Nakon što je delegaciju EBRD-a upoznala sa najznačajnijim rezultatima i projektima iz "Zelene agende", usklađivanjem zakonodavstva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u domenu zaštite životne sredine sa direktivama EU, ministarka je predočila da se realizacija projekta koji podrazumeva izgradnju sedam regionalnih centara za upravljanje otpadom u Srbiji, odvija po planu.

"EBRD je strateški partner Vlade Republike Srbije i Ministarstva zaštite životne sredine u realizaciji kapitalnih zelenih projekata koji su od izuzetnog značaja za unapređenje kvaliteta životne sredine, a time i kvaliteta života građana", navela je Vujovićeva.
Navela je da će u prvoj polovini 2023. godine početi izgradnja regionalnih sanitarnih deponija i prateće infrastrukture za tretman otpada u Valjevu, Užicu i Pirotu, dok će druga faza obuhvatiti Sombor, Novu Varoš, Sremsku Mitrovicu i Rašku.
"Očekujemo da će regionalni centri za upravljanje čvrstim otpadom u skladu sa najvišim ekološkim standardima doprineti i jačanju svesti o značaju recikliranja, kao i povećanju procenta reciklaže otpada u našoj zemlji, čemu i težimo", rekla je Vujovićeva.
Sagovornici su izrazili zadovoljstvo projektom u Kragujevcu, kojim je omogućen kompletan prelazak gradske toplane sa uglja i mazuta na ekološki prihvatljiviji energent, i saglasili se da je to jedan od najuspešnijih projekata realizovan u saradnji EBRD.
Na sastanku je dogovoreno da će se u narednom periodu razmatrati i mogućnosti za unapređenje saradnje i zajedničkog učešća u drugim zelenim programima ove finansijske institucije, koji se odnose na klimatske promene i druge oblasti usmerene na očuvanje i zaštitu životne sredine.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Regionalni centri za upravljanje otpadom od sledeće godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2022

Realizacija jednog od najznačajnijih projekata "Zelene agende", izgradnja sedam regionalnih centara za upravljanje otpadom u Srbiji, odvija se po planu, predočila je ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović na današnjem sastanku sa regionalnim direktorom Evropske banke za obnovu i razvoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Sledeće godine kreće izgradnja regionalnih centara za upravljanje otpadom

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 24.Nov.2022

Ministarka zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Irena Vujović razgovarala je danas sa regionalnim direktorom Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za Zapadni Balkan Mateom Kolanđelijem o dinamici realizacije infrastrukturnih projekata u domenu upravljanja otpadom, koji će biti finansirani...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.