Vučković: Očekujemo oštrije kritke EK

Izvor: B92, 05.Nov.2015, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučković: Očekujemo oštrije kritke EK

Izveštaj o napretku Srbije biće pozitivan, jer je Srbija na putu ka EU, ali će potvrditi i ono što govori opozicija, kaže potpredsednica DS Nataša Vučković.

Kako je rekla u Kažiprtsu, očekuje se da će u njemu biti kritika zbog stanja u medijima, pravosuđu, ljudskim pravima i zbog nepostojećeg političkog dijaloga.

"Ako smo na putu ka EU, očekujemo pozitivan izveštaj, ne bi bilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dobro da je drugačije. Ipak, očekujem da u odnosu na prošlu godinu kritike biti oštrije u oblastima na koje ukazujemo", rekla je ona.

Govoreći o situaciji u njenoj partiji i činjenici da se pojavio još jedan predlog novog stranačkog programa, gošća Kažiprsta je rekla da je DS za 25 godina pokazala snagu i umeće da okupi ključne pojedince i grupacije i da kroz demokratski dijalog dolazi do rešenja.

Na pitanje kakva je budućnost Borka Stefanovića u DS, kao čoveka koji u poslednje vreme istupa samostalno sa stavovima sa kojima se ne slažu stranačke kolege, ona je rekla:

"Borko Stefanović je potpredsednik, izabran na skupštini i očekujemo da se u skladu sa tim i sa svojim ovlašćenjima ponaša u DS. Mislim da svako ima pravo da govori šta misli i kako DS treba da se ponaša, ali u okvirima stranke", rekla je ona.

Demokrate će u subotu organizovati skup socijaldemokrata u Srbiji.

"Govorićemo o izazovima za socijaldemokrate i socijaldemokratiju na Balkanu. Organizujemo skup sa Partijom evropskih socijalista, u saradnji sa strankama i regiona i biće okupljene najveće progresivne snage", rekla je ona.

Opširnije u video prilogu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.