Vučković (DS) u Berlinu: Srbija neće priznati nezavisnost Kosova

Izvor: Vesti-online.com, 09.Mar.2012, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučković (DS) u Berlinu: Srbija neće priznati nezavisnost Kosova

Poslanica Demokratske stranke Nataša Vučković rekla je na skupu o Srbiji u Berlinu da stav generalnog direktora za proširenje EU u Evropskoj komisiji Stefana Sanina da je "priznavanjem teritorijalnog integriteta Kosova" postignut napredak na Zapadnom Balkanu, shvata kao znak da međunarodna zajednica odbija zamisli o podeli Kosova.

Sanino je na skupu "Srbija i Evropska unija: kojim putem napred" koji su organizovali Fondacija Robert Boš i Beogradski fond za političku >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << izuzetnost, izrazio zadovoljstvo zbog toga što je "priznavanjem teritorijalnog integriteta Kosova" postignut znatan napredak u rešavanju prilika na Zapadnom Balkanu.

Poslanica DS je Saninovu ocenu protumačila, kako je rekla, kao stav da su otvorena sve mogućnosti za traženje rešenja za sever Kosova.  Pri tome, istakla je, Srbija ne odstupa od stava da neće priznati nezavisnost Kosova.

Funkcioner Evropske komisije je takođe prethodno na skupu ocenio da postoji "pragmatičnost i kod Beograda i kod Prištine", i izrazio nadu da će se pregovori nastaviti "eventualno u nekom drugom formatu".

Sanino je najavio da i Evropska komisija namerava da već u martu, kako je rekao, "anticipatorno", počne da ispituje u kojoj meri Srbija, Crna Gora i Makedonija, kao kandidati za pristupanje EU kojima datum otpočinjanja pregovora još nije određen, ispunjavaju zahteve poglavlja 23 i 24, koja se odnose na vladavinu prava, pravosuđe i ljudska prava.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.