Završeni sastanci sa ambasadorima, zaseda Savet

Izvor: B92, 21.Nov.2018, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završeni sastanci sa ambasadorima, zaseda Savet

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se nešto posle 17.30 sati sa ambasadorima zemalja Kvinte i šefom delegacije EU.

Prethodno je razgovarao sa ambasadorima Rusije i Kine.

Počela je potom i sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, povodom najnovijih mera Prištine. Priština je, mimo CEFTA sporazuma, podigla danas takse na robu iz centralne Srbije za 100 procenata.

Predsednik Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Aleksandar Vučić zamolio je ambasadore Rusije i Kine da obaveste predsednike svojih zemalja o "najnovijem neodgovornom potezu" Prištine o uvodjenju taksi od 100 odsto na robu iz Srbije.

Ambasadori Aleksandar Čepurin i Li Mančang su izrazili punu podršku naporima Srbije da krizu reši mirnim putem, uz poštovanje medjunarodnog javnog prava i postignutih sporazuma i ugovora u regionu, saopštilo je predsedništvo Srbije.

Vučić je rekao da mere Prištine vode ka punoj destabilizaciji celog regiona i da mogu dovesti i do dublje eskalacije sukoba. Vučić i ambasadori Rusije i Kine su se dogovorili da budu u svakodnevnom kontaktu dok "kriza, koju je Priština izazvala, ne bude prevazidjena".

Kao povod se navode “najnovije mere Prištine”.

Priština je, mimo CEFTA sporazuma, podigla danas takse na robe iz centralne Srbije za 100 procenata.

Taj potez Prištine može se smatrati politički najizazovnijom i najtežom situacijom od nelegalnog proglašenja nezavisnosti pokrajine.

O tome opširnije na stranicama sekcije BIZ.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić vanredno s ambasadorima, zakazao Savet za nacionalnu bezbednost

Izvor: RTS, 21.Nov.2018

Povodom najnovijih mera Prištine, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ambasadorima Kine, Rusije, EU i članica Kvinte. Vučić zakazao i sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost. . Predsednik Srbije obavestio...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.