Vučić u Berlinu o podršci Srbije na putu ka EU

Izvor: NaDlanu.com, 10.Jun.2014, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u Berlinu o podršci Srbije na putu ka EU

Osnovna tema razgovora premijera Aleksandra Vučića i kancelarke Angele Merkel biti podrška Nemačke evropskom putu Srbije, smatra Marko Čadež, direktor Foruma Srbija-Nemačka.

On je rekao da očekuje da će u razgovoru biti reči o tome na koji način nemačka vlada može Srbiji dodatno da pomogne u sprovođenju sveobuhvatnih reformi.

Nemački mediji prenose izjavu kancelarke Merkel da se raduje >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << poseti premijera Vučića i hvali Srbiju, koja je veoma napredovala na putu ka EU, izjavio je Čadež za Jutarnji program TV Pink, posredstvom "skajpa", jer trenutno boravi u Nemačkoj.

Prema rečima Čadeža, kancelarka Merkel se pohvalno izrazila o politici Vlade Srbije, pogotovu na planu političke i ekonomske stabiizacije regiona.

Govoreći o sveobuhvatnim reformama na putu Srbije ka članstvu u EU, Čadež je rekao da taj put podrazumeva promene u oblastima zakonodavstva i privredne strukture.

Čadež je ukazao da već sada ima dosta nemačkih investitora u Srbiji koji su do sada investirali oko 1,6 milijardi evra i zapošljavaju oko 20.000 ljudi u Srbiji.

Prema rezultatima nedavne ankete udruženja nemačke privrede o tome koliko su nemački privrednici koji rade u Srbiji zadovoljni svojim poslovanjem, 93 odsto njih bi ponovo investirali i odlučili se za Srbiju, dodao je Čadež.

Izvor: B92

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Rat zbog nemačke ambasade

Izvor: Vesti-online.com, 11.Jun.2014, 07:40

Nemačka kancelarka Angela Merkel danas će uz državne počasti primiti premijera Srbije Aleksandra Vučića u prostorijama Kancleramta u Berlinu. Tema susreta, kako je ranije najavljeno, biće bilateralni odnosi, kao i evropske i privredno-političke teme. Osim toga će se diskutovati i o situaciji...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.