Vučić traži dodatne garancije EU

Izvor: B92, 28.Mar.2013, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić traži dodatne garancije EU

Beograd -- Aleksandar Vučić traži da u novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, koja je za 2. april zakazana u Briselu, učestvuju i Nemačka i Britanija, saznaje B92.

Prema našim informacijama, prvi potpredsednik Vlade Srbije smatra da bi tom sastanku trebalo da prisustvuje neko od ministara inostranih poslova najuticajnijih zemalja EU, poput šefova diplomatije Nemačke ili Velike Britanije, Gida Vestervela ili Vilijema Hejga, koji bi bili dodatni garant i podrška u cilju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se u sedištu EU postigne dogovor.

Odluku o tome da će i on 2. aprila ići u Brisel, Vučić će doneti sutra, posle sastanka državnog vrha, koji je, kako saznajemo, zakazan za 12 časova.

Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je u Skupštini Srbije da je Vučić i do sada učestovao u pregovorima, da se o dijalogu s Prištinom konsultuju i s predsedinkom Tomislavom Nikolićem, da o tome postoji potpuno jedinstvo i da je dogovoreno da će odluke doneti ili zajedno ili nikako.

"Naš stav je da ćemo učiniti sve da pregovori ne propadnu", rekao je Dačić. Vučić danas nije bio u parlamentu na sednici na kojoj poslanici postavljaju pitanja.

Već danima se u medijima pojavljuju informacije o tome kako bi Zapad želeo da se Aleksandar Vučić dodatno angažuje u dijalogu o Kosovu između Beograda i Prištine.

Maja Kocijančić, portparolka visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, izjavila je da Eštonova nije uputila pismeni poziv Vučiću da učestvuje u razgovorima, ali bi bila oduševljena da on u Brisel dođe sa Dačićem 2. aprila.

Podsetimo da su 11. marta u sedištu EU na konsultacije o dijalogu kod visoke predstavnice Ketrin Ešton zajedno išli predsednik i premijer Srbije, Tomislav Nikolić i Ivica Dačić kao i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ TRAŽI POMOĆ: Hoće Nemačku i Britaniju u pregovorima sa Prištinom

Izvor: Telegraf.rs, 28.Mar.2013

Prvi potpredsednik Vlade Srbije smatra da bi sastanku u Briselu 2. aprila trebalo da prisustvuje neko od ministara inostranih poslova najuticajnijih zemalja EU, poput Gvida Vestervela ili Vilijema Hejga

Nastavak na Telegraf.rs...

Vučić traži dodatne garancije EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Mar.2013

Aleksandar Vučić traži da u novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, koja je za 2. april zakazana u Briselu, učestvuju i Nemačka i Britanija.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Vučić traži dodatne garancije EU

Izvor: Vesti-online.com, 29.Mar.2013, 02:36

Aleksandar Vučić traži da u novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, koja je za 2. april zakazana u Briselu, učestvuju i Nemačka i Britanija, saznaje B92...Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade Srbije..Prema informacijama B92, prvi potpredsednik Vlade Srbije smatra da bi tom sastanku trebalo...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.