Vučić sa zvaničnikom SE: Računamo na pomoć u reformama

Izvor: Večernje novosti, 04.Sep.2019, 11:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sa zvaničnikom SE: Računamo na pomoć u reformama

Predsednik Srbije kaže da ta organizacija, kroz svoje programe i različite programe u saradnji sa Evropskom unijom, može da pomogne u više oblasti Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, u razgovoru sa šefom Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu Tobijasom Flesenkemperom, rekao da Srbija veoma ceni dobru saradnju sa Savetom Evrope i da će nastaviti da ispunjava obaveze, preuzete 2003. godine članstvom >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u toj organizaciji, koja ove godine proslavlja 70-godišnjicu osnivanja.Pročitajte još: Predsednik Srbije: Hoće da nas sruše ali narod bira putVučić je istakao da Srbija računa na pomoć Saveta Evrope u sprovođenju reformi, jer ta organizacija, kroz svoje programe i različite programe u saradnji sa Evropskom unijom, može da pomogne reformu pravosudnog sistema, reformu sistema javne uprave i lokalne samouprave i borbu protiv kriminala i korupcije, kao i unapređenje zaštite prava nacionalnih i drugih manjina i medijske slobode.Pročitajte još: FORUM NA BLEDU: EU nije kompletna bez zemalja Zapadnog BalkanaOn je istakao dobru saradnju sa Razvojnom bankom Saveta Evrope, kao i korisnu ulogu Venecijanske komisije kao savetodavnog tela, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.Šef Kancelarije Saveta Evrope Flesenkemper je rekao da pozdravlja napore Srbije u sprovođenju reformi.On je pozvao srpske vlasti da u reformskom procesu, kao i u unapređenju rada Parlamenta, više koriste savetodavne kapacitete Saveta Evrope.Vučić je zahvalio na principijelnom postavljanju Saveta Evropa u očuvanju statusno neutralnog tretiranja takozvanog Kosova u toj organizaciji.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Vučić sa šefom Kancelarije Saveta Evrope: Računamo na pomoć u reformama

Izvor: Press, 04.Sep.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u razgovoru sa šefom Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu Tobijasom Flesenkemperom, rekao da Srbija veoma ceni dobru saradnju sa Savetom Evrope i da će nastaviti da ispunjava obaveze, preuzete 2003. godine članstvom u toj organizaciji, koja ove godine...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.